ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Πορτοκαλιές

Fukumoto: πρώιμη ποικιλία πορτοκαλιού. Περίοδος παραγωγής τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου. Ελαφρώς πιο πρώιμο από τον New Hall.

Δέντρο καλής ανάπτυξης, μεσαίου μεγέθους και καλής παραγωγικότητας.

Στρογγυλό καρπό, άσπερμο, μέτριος χρωματισμός.

 

Λεμονιές

Ζαμπετάκη: Καλοκαιρινή ποικιλία λεμονιού. Πολύφορη ποικιλία, η οποία παράγει όλο τον χρόνο, επικεντρώνει την παραγωγή της τους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή παράγει όλο τον χρόνο και το καλοκαίρι από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο επικεντρώνει το 60 % της παραγωγής της, δίνοντας αρκετά κιλά λεμόνια.

Η ποικιλία είναι ιδιαίτερα παραγωγική και τα φυτά αναπτύσσονται ταχέως. Ο καρπός είναι άσπερμος, μεσαίου μεγέθους και με μυτερή κατάληξη στην μια του άκρη.

Βέρνα: Ποικιλία η οποία παράγει μια κοιλιά τέλος άνοιξης και μια κοιλιά ακόμα στις αρχές φθινοπώρου. Η ποικιλία έχει λίγα αγκάθια και καρπό μεγάλο και δίχως σπέρματα. Παραγωγική ποικιλία με καλά χαρακτηριστικά ως φυτό.

 

Μανταρινιές

Καφφίν: Υπερπρώιμη ποικιλία, τύπου Κλημεντίνης, άσπερμη. Περίοδος ωρίμανσης μέσα Οκτωβρίου.

Άσπερμη ποικιλία, μεσαίου μεγέθους, καλής παραγωγικότητας, άσπερμη ποικιλία. Το χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας είναι ο έντονος χρωματισμός του καρπού από τα μέσα Οκτωβρίου. Νόστιμο, αλλά λίγο τραγανό στο φαγητό.

Σπινόζο: Υπερπρώιμη ποικιλία τύπου Κλημεντίνης. Περίοδος ωρίμανσης μέσα Οκτωβρίου.

Άσπερμη ποικιλίας, μεσαίου μεγέθους, καλής παραγωγικότητας. Έχει μέτριο χρωματισμό, αλλά είναι πολύ πρώιμο. Το χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας είναι η πολύ νόστιμη γεύση.

Ορονούλα: Πρώιμη ποικιλία Κλημεντίνης, περίοδος ωρίμανσης τέλος Οκτωβρίου, άσπερμη. Καλής παραγωγικότητας φυτό και καλής ανάπτυξης. Παίρνει γρήγορα χρώμα όταν παγώνει ο καιρός. Υπό παρακολούθηση για ακριβέστερα στοιχεία.

Hernadina: Όψιμη ποικιλία κλημεντίνης. Περίοδος ωρίμανσης τέλος Ιανουαρίου, άσπερμη. Έως τα μέσα Ιανουαρίου είναι πράσινη, έπειτα αρχίζει ο χρωματισμός της. Άριστη ποικιλία, παραγωγική, καρπός μεσαίου μεγέθους. Φυτό καλής ανάπτυξης. Ο καρπός δεν προσβάλλεται από μύκητες και δεν πέφτει, διότι κατά την διάρκεια των βροχών και υγρασιών ο καρπός είναι πράσινος, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται.

Αφούρερ: Όψιμη ποικιλία μανταρινιού. Περίοδος ωρίμανσης μέσα Φεβρουαρίου. Μέτριο μέγεθος καρπού, μερικά σπέρματα. Καλή παραγωγή, μέτρια ανάπτυξη. Το μεγάλο προτέρημα αυτής της ποικιλίας είναι πως έχει τρομερά γυαλιστερή φλοίδα, κάνοντάς το να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Manda Late: Όψιμη ποικιλία μανταρινιού. Περίοδος ωρίμανσης τέλος Φεβρουαρίου, μεγάλος καρπός, άσπερμο. Φυτό ταχείας ανάπτυξης και μεγάλης παραγωγικότητας. Το χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι ο μεγάλος καρπός σε συνδυασμό με την γλυκιά γεύση που έχει αυτή η ποικιλία.

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σκάλα Λακωνίας Κινητό: (0030) 6949 097551

Γραφείο: 27350 22746

Fax: 27350 23745

E-mail: fytoriastamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Έλος Λακωνίας Κινητό: (0030) 6944 844111

Γραφείο: 27350 55333

Fax: 27350 55345

E-mail: istamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

© Copyright 2018 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ. Design & Development by DOTPLUS.