ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ
ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ
Φέρει και τις συνωνυμίες Βάτσικη, Κρητικιά, Κορωνιά, Λαδολιά, Λιανολιά και Ψιλολιά. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φτάνει μέχρι 27%. Είναι μικρόκαρπη και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή λαδιού εκλεκτής ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία πολύ παραγωγική και ανθεκτική στις ξηροθερμικές περιοχές της χώρας.
ΜΑΣΤΟΕΙΔΗΣ-ΑΘΗΝΟΛΙΑ
Φέρει και τις συνωνυμίες Τσουνάτη, Ματσολιά, Μαστολιά, και Μουρατολιά. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι κυμαίνεται γύρω στο 20%. Είναι μικρόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή λαδιού εκλεκτής ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία ανεκτική στο ψύχος.
ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΙΑ
Φέρει και τις συνωνυμίες Κουτσουλιέρα, Λαδολιά, Λιανολιά χονδρή, Λιανολιά ψιλή, Ντόπια και Πατρινιά. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φτάνει περίπου στο 25%. Είναι μικρόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή λαδιού μέτριας ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία απαιτητική σε εδαφική υγρασία.
ΠΑΤΡΙΝΙΑ
ΑΣΠΡΟΛΙΑ
ΜΑΝΙΑΤΑΚΙ