ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ

 

ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ

Φέρει και τις συνωνυμίες Βάτσικη, Κρητικιά, Κορωνιά, Λαδολιά, Λιανολιά και Ψιλολιά. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φτάνει μέχρι 27%. Είναι μικρόκαρπη και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή λαδιού εκλεκτής ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία πολύ παραγωγική και ανθεκτική στις ξηροθερμικές περιοχές της χώρας.

ΜΑΣΤΟΕΙΔΗΣ-ΑΘΗΝΟΛΙΑ

Φέρει και τις συνωνυμίες Τσουνάτη, Ματσολιά, Μαστολιά, και Μουρατολιά. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι κυμαίνεται γύρω στο 20%. Είναι μικρόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή λαδιού εκλεκτής ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία ανεκτική στο ψύχος.

ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΙΑ

Φέρει και τις συνωνυμίες Κουτσουλιέρα, Λαδολιά, Λιανολιά χονδρή, Λιανολιά ψιλή, Ντόπια και Πατρινιά. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φτάνει περίπου στο 25%. Είναι μικρόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή λαδιού μέτριας ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία απαιτητική σε εδαφική υγρασία.

ΠΑΤΡΙΝΙΑ

ΑΣΠΡΟΛΙΑ

ΜΑΝΙΑΤΑΚΙ

ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΛΙΑ

+

ΑΘΗΝΟΛΙΑ

+

ΚΟΡΟΝΕΙΚΗ

+

ΠΑΤΡΙΝΙΑ

+

ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ

+

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σκάλα Λακωνίας Κινητό: (0030) 6949 097551

Γραφείο: 27350 22746

Fax: 27350 23745

E-mail: fytoriastamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Έλος Λακωνίας Κινητό: (0030) 6944 844111

Γραφείο: 27350 55333

Fax: 27350 55345

E-mail: istamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

© Copyright 2018 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ. Design & Development by DOTPLUS.