ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ (Νυχάτη)
Φέρει και τις συνωνυμίες Αετονύχι, Καλαματιανή, Κορακολιά, Τσιγκέλι, και Χονδρολιά. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαύρων κονσερβών και μάλιστα του τύπου «χαρακτές ξυδάτες» εκλεκτής ποιότητας. Ευδοκιμεί σε περιοχές μεγάλων βροχοπτώσεων και υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας.
ΚΟΝΣΕΡΒΟΛΙΑ-ΑΜΦΙΣΣΗΣ
Φέρει και τις συνωνυμίες Αγρινίου, Άρτας, Βόλου, Βοϊδολιά, Μηλολιά, Ξηροχωρίου, Πατρινή, Στρογγυλολιά και Χονδρολιά. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών εκλεκτής ποιότητας. Είναι η πιο διαδεδομένη βρώσιμη ποικιλία. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική και ανεκτική στο ψύχος.
ΚΑΡΥΔΟΛΙΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Φέρει και τις συνωνυμίες Καρυδοραχάτη, Κολυμπάδα, Απολυτή και Κωνική. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική και ανεκτική στο ψύχος.
ΙΣΠΑΝΙΚΗ-ΑΜΥΓΔΑΛΟΛΙΑ
Φέρει και τις συνωνυμίες Αμυγδαλοραχάτη, Κουρομύτα και Στραβομύτα. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων κονσερβών.
ΓΑΪΔΟΥΡΕΛΙΑ
Φέρει και τις συνωνυμίες Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας.
ΑΔΡΑΜΥΤΤΙΝΗ
ΑΜΥΓΔΑΛΟΛΙΑ